Auto Import

Waarom een auto importeren?

kenteken-rekenmachine-vierkantOmdat auto’s in bijvoorbeeld Duitsland gemiddeld genomen over meer opties beschikken of omdat een buitenlandse wagen prijstechnisch interessanter is dan een Nederlandse occasion.

Wij gaan hierin mee, niet alleen zodat wij onze occasions voor een scherpe prijs aan kunnen bieden, maar ook omdat de Nederlandse markt relatief steeds kleiner wordt.

Zijn er nadelen aan auto import?

Jawel, maar dat zijn vooral gevoelsmatige nadelen. U bent wellicht niet of nauwelijks bekend met deze werkwijze en zult daardoor eerder twijfels hebben bij een geïmporteerde occasion dan bij een origineel Nederlandse occasion. U vraagt zich af of het onderhoudsboekje wel klopt, of de kilometerstand correct is en noem maar op. Daarnaast is het kenteken van een geïmporteerde wagen niet te vinden in het RDW-databestand wanneer de auto niet eerder tenaamgesteld is geweest. Dat kan ook twijfel met zich meebrengen. En het laatste dat u kan gebruiken, is twijfel over uw nieuwe aankoop.

Wij stellen u graag gerust.

Zoals het voor u belangrijk is om een betrouwbare occasion te kopen, is het voor ons zeker zo belangrijk om een betrouwbare occasion te vérkopen. Dat kunnen wij alleen wanneer we volledig achter onze occasions staan.

Dit houdt in dat onze occasions een strikte controle ondergaan voordat zij ingekocht worden. Dit geldt uiteraard niet alleen voor onze geïmporteerde occasions, maar voor al onze wagens.

Wij stellen hoge eisen aan onze occasions en kijken daarbij niet alleen naar de auto zelf, maar ook naar de staat van onderhoud en de aanwezigheid van bijvoorbeeld instructieboekjes en reservesleutels.

Wij spreken diverse talen en kunnen daardoor te allen tijde contact opnemen met een buitenlandse collega die de auto in onderhoud heeft gehad om te controleren of alle gegevens daadwerkelijk kloppen.

Daarnaast bieden wij in samenwerking met CarGarantie een stuk zekerheid in de aankoop van uw nieuwe occasion (zie hoofdmenu onder Garantie).

Auto import via Autobedrijf Van Maris & De Groot: vertrouwd en zorgeloos autorijden